pirmdiena, 2012. gada 20. februāris

Latvieši Otrs pus Okeānam!


Nacionālās hokeja līgas regulārajā sezonā trešo uzvaru pēc kārtas šovakar guva Otavas "Senators", kas viesos burtiski iznīcināja Ņujorkas "Islanders" – 6:0. Uzvarētāju rindās karjeras labāko sasniegumu atkārtoja Kaspars Daugaviņš – lietderības koeficients +2.

Pamatus graujošajam panākumam "Senators" ielika jau pirmajās divās minūtēs, izvirzoties vadībā ar 2:0. Vispirms ar plaukstas metienu izcēlās līgas rezultatīvākais aizsargs – zviedrs Eriks Karlsons, pēc 27 sekundēm viņam piebalsoja Džeisons Speca.

Pirmajā trešdaļā tas nebija viss, jo Karlsons 15. minūtē guva savus otros vārtus spēlē un panāca 3:0 "Senators". Organizēšanā piedalījās arī Daugaviņš, taču viņš palika pirmais "aiz strīpas" un punktu nedabūja. Par spīti lieliskajam sākumam zviedrs tomēr nekļuva par otro aizsargu Otavas kluba vēsturē, kurš izcēlies ar "hat-trick".

Otrajā trešdaļā otavieši piebremzēja, gūstot tikai vienus vārtus. Vairākumā ar metienu no distances izcēlās leģendārais Kriss Filipss, kurš nupat aizvadīja savu 1000. spēli līgā. Pirms noslēdzošās trešdaļas "Senators" bija patīkams handikaps – 4:0.

Jāpiebilst, ka šajā periodā Daugaviņš lieliski piespēlēja Zakam Smitam uz tukšiem vārtiem, taču partneris pievīla, metot vārtiem secen.


Trešā perioda sākumā "Islanders" vairākas reizes bīstami uzbruka, laukumā esot tieši Daugaviņa maiņai. Ņujorkieši momentus neizmantoja, bet "Senators" atbildi parādā nepalika.

Aizsargs Braiens Lī guva savus pirmos vārtus pēdējās 99 spēlēs un turpināja "Islanders" graušanu – 5:0. Atkal vārtu guvuma organizēšanā piedalījās Daugaviņš, kurš cīnījās vārtu priekšā, bet atkal bez punktiem.

Gūstot savus otros vārtus spēlē, skaistu punktu pielika Speca – 6:0, un "Senators" trešā uzvara pēc kārtas!

Izcilu spēli aizvadīja Karlsons, kurš diviem vārtiem pievienoja tikpat rezultatīvu piespēļu. "Senators" vārtos visus 28 metienus atvairīja un trešo sauso spēli sezonā aizvadīja Kreigs Andersons.

Savukārt Kaspars Daugaviņš laukumā pavadītajās 12:45 minūtēs (56 sekundes vairākumā, 1:48 minūtes mazākumā) izdarīja vienu spēka paņēmienu un nopelnīja lietderības koeficientu +2, kas ir atkārtots karjeras labākais sasniegums.

Pateicoties uzvarai, "Senators" sasniedza 70 punktu robežu un ieņem 7. vietu Austrumu konferencē. Komanda uzvarējusi pēdējās trīs izbraukuma spēlēs pēc kārtas, demonstrējot lielisku spēli uzbrukumā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru